Танци от Южна Корея

Вече започна първият фестивал за съвременно изкуство и култура от Южна Корея в България Дома Арт Фест „Пулсът на Южна Корея“.Dancer

Той представя съвременното изкуство и култура чрез живопис, графики, скулптури, музика, кино, кулинария и литература и, разбира се – танци.

Корейският танц се заражда по време на шаманските ритуали от преди пет хиляди години. И до днес танцът с барабани е съхранен като един от традиционните корейски танци, наред с танците с ветрила. Корейският танц с барабани, който можете да видите в Културен дом „Средец“ на 03.06 (понеделник), от 19:00, ще бъде съпроводен с лекция на доц. д-р Иванка Влаева под надслов „Ритуал на корейския танц през вековете“.

Можете да се докоснете до красотата и изяществото на символиката на движенията на източния танц и завладяващите костюми при изпълнението на живо на традиционен корейски танц на 7-юни (петък) от 20:00 ч. във Виваком Арт Хол

Подробности и акценти около десетдневната програма на фестивала можете да следите на уебсайта на събитието: http://www.domaartfest.com/home.

Реклама

About Stela & Silvia

Friends related with the Dance

Posted on юни 1, 2013, in Актуално and tagged , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: