TOM GOLD DANCE

20140713_151353

Трите български балерини: Мария Коуроски, Марта Петкова и Катерина Петрова

Отново изпитахме удоволствие, докосвайки се до стихията на танца. Гледахме балета TOM GOLD DANCE и за пореден път се уверихме, колко големи са възможностите на човешкото тяло, ръководено от човешкия дух и пламъка на творчеството. Ако трябва да говорим за нашето лично предпочитание и да избираме между четирите композиции, които бяха представени от балета, това което ни допадна, беше първата „Аполон” по музика на Игор Стравински. Солистът Сет Орза ни достави голямо удоволствие с перфектната си техника и владеене на тялото. Също поздравления към участието на нашите български балерини, които много достойно стояха до американските си колеги. Това, което много ни хареса в „Аполон” беше прекрасното пресъздаване на идеята на композицията, също изключително сполучливата хореография и много добре осъществената хармония между отделните участници, които прекрасно пресъздадоха замисъла на хореографа.

Другата композиция, която много ни хареса с участието пак на солиста Сет Орза беше „Гершуин прелюдс”, в която много добре бяха представени модерните техники в танцуването. Въобще в техническо отношение всичко беше великолепно. Единствено в „Ла Плаж” – последната композиция, според нас костюмите на танцьорите бяха бледи и се сливаха с наистина пищния, цветен и красив фон, който доминираше и в един момент той спираше доста погледа. Но може би идеята е била точно това – да бъде тази пъстрота и те да се движат като едни сенки.
Като цяло сме много доволни затова, че се докоснахме до още едно прекрасно творение в областта на хореографското изкуство и майсторство.

Реклама

About Stela & Silvia

Friends related with the Dance

Posted on юли 3, 2014, in Актуално, Преживяно. Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: